Răspuns :
3l=2L⇒l=2L/3
P=2l+2L
20=2*2L/3+2L
60=4L+6L
60=10L⇒L=6 cm
l=2L/3
l=12/3=4cm
P=2l+2L
20=2*2L/3+2L
60=4L+6L
60=10L⇒L=6 cm
l=2L/3
l=12/3=4cm
L+L=l+l+l din datele problemei
P=l+l+L+L
inlocuim cei doi L cu cei 3 l si avem:
20 cm= l+l+l+l+l
20 cm=5l l =20:5 l=4 cm
revenim la prima expresie si inlocuim cu ce cunoastem:
L+L=4+4+4 L+L=12 L=12:2=6 CM
P=l+l+L+L
inlocuim cei doi L cu cei 3 l si avem:
20 cm= l+l+l+l+l
20 cm=5l l =20:5 l=4 cm
revenim la prima expresie si inlocuim cu ce cunoastem:
L+L=4+4+4 L+L=12 L=12:2=6 CM
Vă mulțumim pentru vizita pe platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile prezentate v-au fost utile. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, nu ezitați să ne contactați. Așteptăm cu entuziasm să reveniți și vă invităm să ne adăugați la lista de favorite!