Răspuns :
Compunere despre o familie de rândunele harnice.
╔════════♡
Bună!
╚════════♡
╔════════♡
Răspuns:
╚════════♡
- INTRODUCERE - realizăm o mică descriere a cadrului imaginar, specificăm timpul - anotimpul de primăvară, locul - casa bunicilor, menționăm personajele - rândunelele care participă la acțiune și o introducere scurtă despre tema aleasă.
Primăvara veselă a sosit! (anotimpul) Casa bunicilor le găzduiește întotdeauna o familie de rândunelele gingașe care sosește în fiecare an! (locul și personajele)
- CUPRINS - realizăm descrierea momentelor esențiale, în ordine cronoligică, iar în funcție de tipul compunerii, ne axăm pe descriere (compunere descriptivă) sau pe acțiune (compunere narativă)
Din păcate, cuibul lor era aproape distrus de viscolul aprig al iernii, iar cele două păsări dezamăgite s-au sfătuit și s-au hotărât să-l refacă. (sfatul păsărilor) Au trecut zile pline de muncă, în care rândunelele au făcut un cuib nou pai cu pai, dar oboseala nu se citea pe chipul lor, ci parcă cântau mai frumos ca înainte! (munca depusă)
- ÎNCHEIERE - oferim o părere, o concluzie pe baza evenimentelor petrecute și descrise.
După atâta trudă, rezultatul muncii lor era fantastic și cuibul era refăcut! (rezultatul muncii) Cuibul era frumos și mare, iar hărnicia lor s-a dovedit mai puternică decât dezamăgirea! (gândul despre hărnicie)
╔════════♡
Succes!
╚════════♡
Vă mulțumim pentru vizita pe platforma noastră dedicată Limba română. Sperăm că informațiile prezentate v-au fost utile. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, nu ezitați să ne contactați. Așteptăm cu entuziasm să reveniți și vă invităm să ne adăugați la lista de favorite!