Răspuns :
Titlul anticipeaza ideea poetica, fiind in stransa relatie cu mesajul poetic. Fiind alcatuit dintr-un substantiv cu forma de genitiv/dativ, titlul avertizeaza lectorul, inca de la inceput, ca discursul devine un imn, o oda inchinata primaverii.
In primul rand, inca din primul vers al poeziei , primavara este prezentata cu ajutorul metaforei "cea mai frumoasa dintre zane" , prin care se releva puterea miraculoasa a acestui anotimp, care aduce in sufletul fiintei "alai de bucurii". Caracterul de imn al discursului este sustinut de invocatia retorica "O, tu, cea mai frumoasa dintre zane".
Pe de alta parte, capacitatea anotimpului de a metamorfoza (transforma) intregul univers exterior, dar si trairile fiintei poetice sunt puse in relief de aglomerarea de personificari ("pui flori, si cerul de zari senine"), de metafora "cantec lucitor" sau de epitetul "unde line", prezente in al doilea catren.
De asemenea, repetitia conjunctiei "si" confera discursului aspectul unui cantec de veselie.
Vă mulțumim pentru vizita pe platforma noastră dedicată Limba română. Sperăm că informațiile prezentate v-au fost utile. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, nu ezitați să ne contactați. Așteptăm cu entuziasm să reveniți și vă invităm să ne adăugați la lista de favorite!