Răspuns :
Exista o legatura foarte stransa intre cele doua . Daca privim cu atentie , putem observa ca foarte multe opere muzicale au fost inspirate de elemente ale naturii ; ,, Sonata lunii " (Beethoven) ,, Sonata primaverii " ( mozart), Anotimpurile ( vivladi ) . Bineinteles , ca acste creatii exprima sentimente , trairi umane , insa , compozitorul a fost inspirat de elemente ale naturii.
Spre exemplu , in ,, sonata primaverii " ( cunoscuta si ca ALLA Turca ) , este exprimata fericirea , veselia , ideea sugerata in primul rand de cuvantul ,, primavara ".
Spre exemplu , in ,, sonata primaverii " ( cunoscuta si ca ALLA Turca ) , este exprimata fericirea , veselia , ideea sugerata in primul rand de cuvantul ,, primavara ".
Natura a fost considerata mereu izvor nesecat de inspiratie pentru toate artele. Ritmurile muzicale, in majoritatea lor , sint preluate de la sunetele sesezate de om direct din lumea inconjuratoare. Oamenii au invatat sa cante imitand cu vocea ciripitul ademenitor al pasarilor, deci natura a fost prima lor muza. Cea mai autentica dovada o constituie folclorul muzical mostenit din generatie in generatie. Cultura muzicala nationala si mondiala cunoaste multi compozitori care au creat lucrari inspirate de natura. De exemplu: Rapsodia romana nr.1 , Suita simfonica nr.3 Sateasca, Poema romana de George Enescu, Simfonia nr.6 Pastorala de Ludwig van Beethhoven etc. Pentru a intelege si a admira minunatele creatii muzicale dedicate naturii este nevoie de a ne dezvolta permanent simtul propriu al realitatii naturala. Izvorul unei asemenea muzici il gasim in natura: fosnetul frunzelor, zgomotul tunetului, suieratul vintului etc
Vă mulțumim pentru vizita pe platforma noastră dedicată Limba română. Sperăm că informațiile prezentate v-au fost utile. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, nu ezitați să ne contactați. Așteptăm cu entuziasm să reveniți și vă invităm să ne adăugați la lista de favorite!