👤

astept raspuns
calculati S=(1+3+5+...+2013) - (2+4+6+...+2012).


Răspuns :

(1+3+5+...+2013) -2(1+2+3+....+1006)

S1 =1 +3 +5+...+2013=

(2013-1):2 +1 =  2012:2 +1= 1006+1=1007 termeni

S1=(1+2013)*1007/2

S1=2014 *1007/2

S1=1007*1007

S1=1007²

S2=2(1+2+3+...+1006)

S2=2(1+1006)*1006/2

S2= 1007*1006

S1-S2=  1007² -1007*1006=  1007(1007-1006)=  1007 *1= 1007
Vă mulțumim pentru vizita pe platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile prezentate v-au fost utile. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, nu ezitați să ne contactați. Așteptăm cu entuziasm să reveniți și vă invităm să ne adăugați la lista de favorite!


Viz Lesson: Alte intrebari