Răspuns :
Din conditia a=> y=x-120
Daca inlocuim in conditia b avem:
x=(x-120):4
Daca inmultim cu 4 toata ecuatia avem 4x=x-120
3x=-120 =>x=-40
=>y=-40-120=-160
Daca inlocuim in conditia b avem:
x=(x-120):4
Daca inmultim cu 4 toata ecuatia avem 4x=x-120
3x=-120 =>x=-40
=>y=-40-120=-160
x-y=120
x=y/4
y/4-y=120 (amplifici totul cu 4 si elimini numitorul)
y-4y=480
-3y=480
y=-160
x=-160:4
x=-40
Verificare
x-y=120
-40-(-160)=120
-40+160=120
120=120 (Adevarat)
x=y/4
y/4-y=120 (amplifici totul cu 4 si elimini numitorul)
y-4y=480
-3y=480
y=-160
x=-160:4
x=-40
Verificare
x-y=120
-40-(-160)=120
-40+160=120
120=120 (Adevarat)
Vă mulțumim pentru vizita pe platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile prezentate v-au fost utile. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, nu ezitați să ne contactați. Așteptăm cu entuziasm să reveniți și vă invităm să ne adăugați la lista de favorite!