Răspuns :
DECI in 3(x-5)=x+3
se face in urmatorul mod: pe 3 din fata il mutam in spate si va veni x-5=x+3/(impartit) la 3
va da x-5=x deoarece impartirea se face prima data apoi adunarea,vei zice de ce a ramas x simplu,deoarece 1+x e acelas lucu cu x simplu
apoi va vei 2x=5 deoarece se muta x-ul din dreapta in stanga apoi x=5/2
unde x=cu 2,50 sau 2,5 acelas lucre
sper ca acum sti sa la facei pe celelalte
3(x+5)=x+3⇔3x+15=x+3⇔3x-3=3-15⇔2x=-12⇒x=-6
-2(x+3)=2x-1⇔-2x-6=2x-1⇔-2x-2x=-1+6⇔-4x=5⇒x=-[tex] \frac{5}{4} [/tex]
-2(x+3)=2x-1⇔-2x-6=2x-1⇔-2x-2x=-1+6⇔-4x=5⇒x=-[tex] \frac{5}{4} [/tex]
Vă mulțumim pentru vizita pe platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile prezentate v-au fost utile. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, nu ezitați să ne contactați. Așteptăm cu entuziasm să reveniți și vă invităm să ne adăugați la lista de favorite!