Răspuns :
a/3 = b/5
a = 3b/5
a - b = 94
a + b = ?
3b/5 - b = 94
3b - 5b = 470
- 2b = 470
b = - 470 : 2
b = - 235
a = 94 - 235
a = - 141
a + b = - 141 - 235
a + b = - 376
a = 3b/5
a - b = 94
a + b = ?
3b/5 - b = 94
3b - 5b = 470
- 2b = 470
b = - 470 : 2
b = - 235
a = 94 - 235
a = - 141
a + b = - 141 - 235
a + b = - 376
a: 3 = b:5 ⇒ a = ( b: 5 ) x 3
a-b = 94
Inlocuim in diferenta
(b:5) x3 - b = 94
(3 xb ) : 15 - b = 94
3b : 15 = 94+b
separam necunoscutele de restul ecuatiei
2b=94x15
2b= 1410
b = 1410:2
b= 705
a= 705 : 5 x 3
a= 141 x3
a= 423
a + b = 423 + 705 = 1128 suma
a-b = 94
Inlocuim in diferenta
(b:5) x3 - b = 94
(3 xb ) : 15 - b = 94
3b : 15 = 94+b
separam necunoscutele de restul ecuatiei
2b=94x15
2b= 1410
b = 1410:2
b= 705
a= 705 : 5 x 3
a= 141 x3
a= 423
a + b = 423 + 705 = 1128 suma
Vă mulțumim pentru vizita pe platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile prezentate v-au fost utile. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, nu ezitați să ne contactați. Așteptăm cu entuziasm să reveniți și vă invităm să ne adăugați la lista de favorite!