avem trei numere.diferenta dintre primul si al doilea este egala cu diferenta dintre al doilea si al treilea,iar al doilea numar este 9.Calculati suma numerelor.
a-b=b-c. b=9. a-9=9-c. => a+c=18.(Din a-9=9-c, vine 9+9) a+b+c=a+9 (înlocuim b cu 9 care îl stim din datele problemei) +c= 18+9 (Am înlocuit 18 cu a și c, care l-am aflat mai sus) =27. a+b+c= 27.
Vă mulțumim pentru vizita pe platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile prezentate v-au fost utile. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, nu ezitați să ne contactați. Așteptăm cu entuziasm să reveniți și vă invităm să ne adăugați la lista de favorite!