Răspuns :
exprimi y si x in functie de z din ecuatia y+z=88 ⇒ y=88-z , respectiv x+z=80⇒ x=80-z
apoi inlocuiesti x si y obtinute in ecuatia x+y=56
80-z+88-z=56 ⇒ 168-2z=56 ⇒ 2z=112 ⇒ z=112/2=56
y=88-56=32
x=80-56=24
apoi inlocuiesti x si y obtinute in ecuatia x+y=56
80-z+88-z=56 ⇒ 168-2z=56 ⇒ 2z=112 ⇒ z=112/2=56
y=88-56=32
x=80-56=24
Avem relatiile:
x+y=56 de unde y=56-x
y+z=88
x+z=80 de unde z=80-x
inlocuind in a doua relatie avem: 56-x+80-x=88
136-2x=88 de unde x=24
Inlocuiesti in prima relatie : 24+y=56 de unde y=32
Inlocuiesti in a doua relatie : 32+z=88 de unde z=56
Numerele sunt 24,32,56
x+y=56 de unde y=56-x
y+z=88
x+z=80 de unde z=80-x
inlocuind in a doua relatie avem: 56-x+80-x=88
136-2x=88 de unde x=24
Inlocuiesti in prima relatie : 24+y=56 de unde y=32
Inlocuiesti in a doua relatie : 32+z=88 de unde z=56
Numerele sunt 24,32,56
Vă mulțumim pentru vizita pe platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile prezentate v-au fost utile. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, nu ezitați să ne contactați. Așteptăm cu entuziasm să reveniți și vă invităm să ne adăugați la lista de favorite!