Răspuns :
a+b = 81
a-b = 27 => a = 27+b
27+b + b= 81 ( din prima ecuatie)
27 + 2b = 81
2b = 81-27
2b = 54
b= 54 : 2
b= 27
a= 27 + 27 = 54
a-b = 27 => a = 27+b
27+b + b= 81 ( din prima ecuatie)
27 + 2b = 81
2b = 81-27
2b = 54
b= 54 : 2
b= 27
a= 27 + 27 = 54
a+b=81
a-b=27 rezulta ca a=27+b,inclocuim pe a in prima relatie:
27+b+b=81
27+2b=81
2b=81-27
2b=54
b=27,inlocuim valoarea lui b in prima relatie:
a+27=81
a=81-27
a=54
a-b=27 rezulta ca a=27+b,inclocuim pe a in prima relatie:
27+b+b=81
27+2b=81
2b=81-27
2b=54
b=27,inlocuim valoarea lui b in prima relatie:
a+27=81
a=81-27
a=54
Vă mulțumim pentru vizita pe platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile prezentate v-au fost utile. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, nu ezitați să ne contactați. Așteptăm cu entuziasm să reveniți și vă invităm să ne adăugați la lista de favorite!