Răspuns :
enuntul este incomplet trebuie sa ai ecuatia a x ² + b x+ c =0
de aici completezi x₁ +x ₂ =- b/a
si x₁ x₂ = c/ a
acum formam ecuatia in y : y² - S y + P =0
S = y₁ +y₂ = x₁ +3+x₂+3 = ( x₁ +x₂ ) +3 =numar
↓aici inlocuieste din ecuatia lui x.............
P = y₁ y₂ = ( x₁ +3 ) ( x₂ +3 ) = x₁x₂ + 3 ( x₁ +x₂ ) + 9 =numar
↓ ↓
numar numar din ecuatia lui x
de aici completezi x₁ +x ₂ =- b/a
si x₁ x₂ = c/ a
acum formam ecuatia in y : y² - S y + P =0
S = y₁ +y₂ = x₁ +3+x₂+3 = ( x₁ +x₂ ) +3 =numar
↓aici inlocuieste din ecuatia lui x.............
P = y₁ y₂ = ( x₁ +3 ) ( x₂ +3 ) = x₁x₂ + 3 ( x₁ +x₂ ) + 9 =numar
↓ ↓
numar numar din ecuatia lui x
Vă mulțumim pentru vizita pe platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile prezentate v-au fost utile. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, nu ezitați să ne contactați. Așteptăm cu entuziasm să reveniți și vă invităm să ne adăugați la lista de favorite!