Răspuns :
a)20ax+20ay-bx-by=20a(x+y)-b(x+y)=(x+y)(20a-b)
b)x³y-xy³=xy(x²-y²) =xy(x-y)(x+y)
c)xy²-2xy+x= x(y²-2y+1)= x(y-1)²
d)x⁵y+2x⁴y+x³y=x³y(x²+2x+1)=x³y(x+1)²
e)4a²x+12abx+9b²x= x(4a²+12ab+9b²)=x(2a+3b)²
f)(x+y)²-8(x+y)+16=(x+y-4)²
g) a³+a²-4a-4=a²(a+1)-4(a+1)=(a+1)(a²-4)=(a+1)(a-2)(a+2)
b)x³y-xy³=xy(x²-y²) =xy(x-y)(x+y)
c)xy²-2xy+x= x(y²-2y+1)= x(y-1)²
d)x⁵y+2x⁴y+x³y=x³y(x²+2x+1)=x³y(x+1)²
e)4a²x+12abx+9b²x= x(4a²+12ab+9b²)=x(2a+3b)²
f)(x+y)²-8(x+y)+16=(x+y-4)²
g) a³+a²-4a-4=a²(a+1)-4(a+1)=(a+1)(a²-4)=(a+1)(a-2)(a+2)
20ax+20ay-bx-by=20a(x+y)-b(x+y)=(20a-b) (x+y)
x³y-xy³=xy(x²-y²)=xy(x-y)9x+y)
xy²-2xy+x=x(y²2y+1)=x(y-1)²
Xla5y+2xla4y+x³y=x³y(xla2y+2xla y+1)=xla 3Y(xlay+1)²
4a²x+12abx+9b²x=x(4a²+12ab+9b)²=x(2a+3b)²
(x+y)²-8(x+y)+16=[(x+y)-4]²
a³+a²-4a-4=a²(a+1)-4(a+1)=(a²-4)(a+1)=(a²-2²)(a+1)=(a-2)(a+2)(a+1)
Se folosesc formulele de calcul prescurtat, pe care sper ca le stii
x³y-xy³=xy(x²-y²)=xy(x-y)9x+y)
xy²-2xy+x=x(y²2y+1)=x(y-1)²
Xla5y+2xla4y+x³y=x³y(xla2y+2xla y+1)=xla 3Y(xlay+1)²
4a²x+12abx+9b²x=x(4a²+12ab+9b)²=x(2a+3b)²
(x+y)²-8(x+y)+16=[(x+y)-4]²
a³+a²-4a-4=a²(a+1)-4(a+1)=(a²-4)(a+1)=(a²-2²)(a+1)=(a-2)(a+2)(a+1)
Se folosesc formulele de calcul prescurtat, pe care sper ca le stii
Vă mulțumim pentru vizita pe platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile prezentate v-au fost utile. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, nu ezitați să ne contactați. Așteptăm cu entuziasm să reveniți și vă invităm să ne adăugați la lista de favorite!