Răspuns :
(3+x)^2+(3-x)^2=36, 3^2+6x+x^2+3^2-6x+x^2=36, 6x cu minus 6x se reduc si ramane 9+9+x^2+x^2=36, 18+2x^2=36, 2x^2=18, x^2=9=> x= radical din 9 si stim ca radical radical dintr-un numar este pozitiv => x este |3|=> x={3,-3}
(3+x)² +(3-x)² = 36
9+6x+x²+9-6x+ x² = 36 ⇒ "+6x" "-6x" se reduc
⇒reducem termenii asemenea si aveam 9+9 = 18 , x²+x² = 2x²
18+2x²= 36
2x² = 36-18 = 18
2x²=18
x² = 18/ 2 = 9
x=√9 = 3 ... succes..
9+6x+x²+9-6x+ x² = 36 ⇒ "+6x" "-6x" se reduc
⇒reducem termenii asemenea si aveam 9+9 = 18 , x²+x² = 2x²
18+2x²= 36
2x² = 36-18 = 18
2x²=18
x² = 18/ 2 = 9
x=√9 = 3 ... succes..
Vă mulțumim pentru vizita pe platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile prezentate v-au fost utile. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, nu ezitați să ne contactați. Așteptăm cu entuziasm să reveniți și vă invităm să ne adăugați la lista de favorite!