Răspuns :
1) Am atasat desenul.
AB = 4 cm
BC = [tex] \frac{3}{2} [/tex]*AB = [tex] \frac{3}{2} [/tex]*4 = 3*2 = 6 cm
EF = 6 cm
DE = [tex] \frac{2}{3} [/tex]*EF = [tex] \frac{2}{3} [/tex]*6 = 2*2 = 4 cm
Deci in ΔABC si ΔDEF avem:
AB=DE=4 cm
BC=EF=6 cm
m(<ABC)=m(<DEF)=50 grade
deci ΔABC ≡ ΔDEF (L.U.L.)
prin urmare AC≡DF
<BAC≡<EDF
<ACB≡<DFE
2) Cum ΔABC≡ΔDEF rezulta ca avem congruentele:
BC≡EF (1)
<ABC≡<DEF, deci
m(<ABC)=m(<DEF) si deci
[tex] \frac{m(<ABC)}{2} = \frac{m(<DEF)}{2} [/tex]
adica:
m(<MBC)=m(<NEF) (2)
respectiv:
<ACB≡<DFE, deci
m(<ACB)=m(<DFE) si deci
[tex] \frac{m(<ACB)}{2} = \frac{m(<DFE)}{2} [/tex]
adica:
m(<MCB)=m(<NFE) (3)
Din (1), (2) si (3) rezulta:
ΔMBC≡ΔNEF (U.L.U.)
AB = 4 cm
BC = [tex] \frac{3}{2} [/tex]*AB = [tex] \frac{3}{2} [/tex]*4 = 3*2 = 6 cm
EF = 6 cm
DE = [tex] \frac{2}{3} [/tex]*EF = [tex] \frac{2}{3} [/tex]*6 = 2*2 = 4 cm
Deci in ΔABC si ΔDEF avem:
AB=DE=4 cm
BC=EF=6 cm
m(<ABC)=m(<DEF)=50 grade
deci ΔABC ≡ ΔDEF (L.U.L.)
prin urmare AC≡DF
<BAC≡<EDF
<ACB≡<DFE
2) Cum ΔABC≡ΔDEF rezulta ca avem congruentele:
BC≡EF (1)
<ABC≡<DEF, deci
m(<ABC)=m(<DEF) si deci
[tex] \frac{m(<ABC)}{2} = \frac{m(<DEF)}{2} [/tex]
adica:
m(<MBC)=m(<NEF) (2)
respectiv:
<ACB≡<DFE, deci
m(<ACB)=m(<DFE) si deci
[tex] \frac{m(<ACB)}{2} = \frac{m(<DFE)}{2} [/tex]
adica:
m(<MCB)=m(<NFE) (3)
Din (1), (2) si (3) rezulta:
ΔMBC≡ΔNEF (U.L.U.)
Vă mulțumim pentru vizita pe platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile prezentate v-au fost utile. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, nu ezitați să ne contactați. Așteptăm cu entuziasm să reveniți și vă invităm să ne adăugați la lista de favorite!