Răspuns :
a) -x=3 x=-3
la b nu se vede puterea lui 8
c) 7-3x=-(x-4) 7-3x=-x+4 2x=3 x=3/2
d) 2x-3=0 x=3/2
e) 2(2x-3)=-1 4x-6=-1 x=5/4
f) 2x+3=x-2 x=-5
g) 2x=-3 x=-3/2
h) x²-1=3 x=2
i) 4x=1 x=1/4
k) -1,5x+3=2 x=2/3
l) 5x+6=2 x=-4/5
la b nu se vede puterea lui 8
c) 7-3x=-(x-4) 7-3x=-x+4 2x=3 x=3/2
d) 2x-3=0 x=3/2
e) 2(2x-3)=-1 4x-6=-1 x=5/4
f) 2x+3=x-2 x=-5
g) 2x=-3 x=-3/2
h) x²-1=3 x=2
i) 4x=1 x=1/4
k) -1,5x+3=2 x=2/3
l) 5x+6=2 x=-4/5
[tex] 9^{-x} = 27
[tex] 9^{-x} [/tex]=[tex] 3^{3} [/tex]
-x=3
x=-3
[tex] 8^{x} =16[tex]
[tex] 2^{3x} =[tex] 2^{4} [tex]
3x=4
x=[tex] \frac{4}{3} [/tex]
[tex] 2^{7-3x} = (\frac{1}{2} ) ^{x-4} [/tex]
2^{7-3x} = [tex] 2^{-x+4} [/tex]
7-3x=-x+4
7-4=-x+3x
3=2x
x=[tex] \frac{3}{2} [/tex]
[tex]0,8^{2x-3} =1[/tex]
[tex]0,8^{2x-3} =[tex] 0,8^{0} [/tex]
2x-3=0
2x=3
x=[tex] \frac{3}{2} [/tex]
[tex] 4^{2x-3} =0,5[/tex]
[tex] 4^{2x-3} = \frac{5}{10}[tex]
[tex] 4^{2x-3} = \frac{1}{2} [/tex]
[tex] 2^{2(2x-3)} [/tex]=[tex] 2^{-1} [/tex]
2(2x-3)=-1
4x-6=-1
4x=6-1
4x=5
x=[tex] \frac{5}{4} [/tex]
[tex] (\frac{2}{9} )^{2x+3} = 4,5^{x-2} [/tex]
[tex] \frac{2}{9} ^{2x+3} = \frac{9}{2} ^{x-2} [/tex]
[tex] \frac{2}{9} ^{2x+3} = \frac{2}{9} ^{-x+2} [/tex]
2x+3=-x+2
2x+x=2-3
x=-1
[tex] 36^{x} = \frac{1}{216} [/tex]
[tex] 6^{2x} [/tex]=[tex] 6^{-3} [/tex]
2x=-3
x=-[tex] \frac{3}{2} [/tex]
[tex] 5^{ x^{2} -1} =125 [/tex]
[tex] 5^{ x^{2} -1} =[tex] 5^{3} [/tex]
[tex] x^{2} -1[/tex]=3
[tex] x^{2} [/tex]=4
x=2 x=-2
[tex] 10^{2x} =0,1 \sqrt{1000} [/tex]
[tex] 10^{2x} =0.1*10√10
[tex] 10^{2x} =√10
[tex] 10^{2x} =[tex] 10^{1/2} [/tex]
2x=[tex] \frac{1}{2} [/tex]
x=[tex] \frac{1}{4} [/tex]
[tex]2- 3^{ x^{2} -1} =1[/tex]
[tex] 3^{ x^{2} -1} =1^{0} [/tex]
[tex] x^{2} [/tex]-1=0
[tex] x^{2} [/tex]=1
x=1 x=-1
[tex] (\frac{1}{8} ) ^{0,5x-12} =2[/tex]
-3(0,5x-12)=1
-0,15x+36=1
-0,15x=-35
x=233,(3)
[tex] 7^{5x+6} [/tex]=49
5x+6=2
5x=-4
x=-[tex] \frac{4}{5} [/tex]
[tex] 9^{-x} [/tex]=[tex] 3^{3} [/tex]
-x=3
x=-3
[tex] 8^{x} =16[tex]
[tex] 2^{3x} =[tex] 2^{4} [tex]
3x=4
x=[tex] \frac{4}{3} [/tex]
[tex] 2^{7-3x} = (\frac{1}{2} ) ^{x-4} [/tex]
2^{7-3x} = [tex] 2^{-x+4} [/tex]
7-3x=-x+4
7-4=-x+3x
3=2x
x=[tex] \frac{3}{2} [/tex]
[tex]0,8^{2x-3} =1[/tex]
[tex]0,8^{2x-3} =[tex] 0,8^{0} [/tex]
2x-3=0
2x=3
x=[tex] \frac{3}{2} [/tex]
[tex] 4^{2x-3} =0,5[/tex]
[tex] 4^{2x-3} = \frac{5}{10}[tex]
[tex] 4^{2x-3} = \frac{1}{2} [/tex]
[tex] 2^{2(2x-3)} [/tex]=[tex] 2^{-1} [/tex]
2(2x-3)=-1
4x-6=-1
4x=6-1
4x=5
x=[tex] \frac{5}{4} [/tex]
[tex] (\frac{2}{9} )^{2x+3} = 4,5^{x-2} [/tex]
[tex] \frac{2}{9} ^{2x+3} = \frac{9}{2} ^{x-2} [/tex]
[tex] \frac{2}{9} ^{2x+3} = \frac{2}{9} ^{-x+2} [/tex]
2x+3=-x+2
2x+x=2-3
x=-1
[tex] 36^{x} = \frac{1}{216} [/tex]
[tex] 6^{2x} [/tex]=[tex] 6^{-3} [/tex]
2x=-3
x=-[tex] \frac{3}{2} [/tex]
[tex] 5^{ x^{2} -1} =125 [/tex]
[tex] 5^{ x^{2} -1} =[tex] 5^{3} [/tex]
[tex] x^{2} -1[/tex]=3
[tex] x^{2} [/tex]=4
x=2 x=-2
[tex] 10^{2x} =0,1 \sqrt{1000} [/tex]
[tex] 10^{2x} =0.1*10√10
[tex] 10^{2x} =√10
[tex] 10^{2x} =[tex] 10^{1/2} [/tex]
2x=[tex] \frac{1}{2} [/tex]
x=[tex] \frac{1}{4} [/tex]
[tex]2- 3^{ x^{2} -1} =1[/tex]
[tex] 3^{ x^{2} -1} =1^{0} [/tex]
[tex] x^{2} [/tex]-1=0
[tex] x^{2} [/tex]=1
x=1 x=-1
[tex] (\frac{1}{8} ) ^{0,5x-12} =2[/tex]
-3(0,5x-12)=1
-0,15x+36=1
-0,15x=-35
x=233,(3)
[tex] 7^{5x+6} [/tex]=49
5x+6=2
5x=-4
x=-[tex] \frac{4}{5} [/tex]
Vă mulțumim pentru vizita pe platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile prezentate v-au fost utile. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, nu ezitați să ne contactați. Așteptăm cu entuziasm să reveniți și vă invităm să ne adăugați la lista de favorite!