Răspuns :
triunghiul FDE asemenea cu triunghiul ECB cazul UUU
m(<DEF)=m(<BEC)
m(<DFE)=m(<EBC)
m(<FDE)=m(<CBE)
putem aplica teorema lui Thales
DE/EC=FD/CB=FE/EB DE=DC-EC=6-4=2
2/4=DF/6
DF=2x6/4=3
b) DE II AB ⇒triunghiurile FDE si FAB sunt asemenea caz UUU
m(<DAB)=m(<BCE)
m(<DFE)=m(<EBC)
m(ABF)=m(<CEB)
rezulta ca triunghiurile FBA si triunghiul BEC asemenea
m(<DEF)=m(<BEC)
m(<DFE)=m(<EBC)
m(<FDE)=m(<CBE)
putem aplica teorema lui Thales
DE/EC=FD/CB=FE/EB DE=DC-EC=6-4=2
2/4=DF/6
DF=2x6/4=3
b) DE II AB ⇒triunghiurile FDE si FAB sunt asemenea caz UUU
m(<DAB)=m(<BCE)
m(<DFE)=m(<EBC)
m(ABF)=m(<CEB)
rezulta ca triunghiurile FBA si triunghiul BEC asemenea
Vă mulțumim pentru vizita pe platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile prezentate v-au fost utile. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, nu ezitați să ne contactați. Așteptăm cu entuziasm să reveniți și vă invităm să ne adăugați la lista de favorite!