Răspuns :
Verificarea daca bratul este rupt .... punerea mainii sau piciorului in ghips .... mersul la doctor ....
Pasul 1.
Imobilizeaza membrul in pozitia in care persoana ranita nu simte durere. Imobilizarea se face prin bandarea zonei respective, cat mai gros posibil, in asa fel incat articulatia sa fie blocata. Efectuand aceasta procedura vei bloca articulatiile, iar oasele nu se vor mai deplasa.
Pasul 2.
Daca pacientul sufera dureri mari, la nivelul zonei lezate se poate aplica o punga cu gheata. Aceasta va diminua durerea si va preveni o eventuala tumefiere.
Pasul 3.
Dupa ce s-a imobilizat partea traumatizata, se poate pune o atela care are ca scop imposibilitatea efectuarii miscarilor la nivelul articulatiilor. Bandajul se va face peste atela.
Pasul 4.
Dupa ce se fixeaza capatul pansamentului, imobilizeaza membrul victimei. In cazul in care este vorba de un traumatism la nivelul cotului sau al umarului, se va folosi un batic, o fasa sau un cordon pentru mentinerea membrului intr-o pozitie cat mai confortabila.
Pasul 5.
Condu persoana ranita la o unitate spitaliceasca pentru a i se face un consult de specialitate. In urma unei radiologii, se va vedea care este pozitia oaselor si se va pune diagnosticul corect. Astfel, se poate interveni chirugical sau membrul traumatizat poate fi pus in bandaj ghipsat.
Ps sper sa fie bun
Vă mulțumim pentru vizita pe platforma noastră dedicată Biologie. Sperăm că informațiile prezentate v-au fost utile. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, nu ezitați să ne contactați. Așteptăm cu entuziasm să reveniți și vă invităm să ne adăugați la lista de favorite!