Răspuns :
13(1+3+5+........+25)=ab+1^3(^-la puerea)
13(1+2+......+25-2-4-....-24)
=13(25 ori 26/2-2(1+2+....12))
=13(25 ori 13-12 ori 13)
=13(13(25-12)
=13(13^2)=13^3=(ab+1)^3
Rezulta ca ab+1=13 rezulta ca ab=12
13(1+2+......+25-2-4-....-24)
=13(25 ori 26/2-2(1+2+....12))
=13(25 ori 13-12 ori 13)
=13(13(25-12)
=13(13^2)=13^3=(ab+1)^3
Rezulta ca ab+1=13 rezulta ca ab=12
dai factor comun 13 si vei avea
13(1+3+..+25)
suma 1+3+...+25 este de forma 1+3+....+(2n-1)=n*n (forma generala a sumei numerelor impare) din ecuatia ta n=13 deci suma este 13*13=169
=> 13+13*3+13*5+.....+13*25=13*169= 2197
urmatorul pas este extragerea radacinii cubice din 1872 <=>[tex] \sqrt[3]{2197} [/tex] =13
Deci ab=12
13(1+3+..+25)
suma 1+3+...+25 este de forma 1+3+....+(2n-1)=n*n (forma generala a sumei numerelor impare) din ecuatia ta n=13 deci suma este 13*13=169
=> 13+13*3+13*5+.....+13*25=13*169= 2197
urmatorul pas este extragerea radacinii cubice din 1872 <=>[tex] \sqrt[3]{2197} [/tex] =13
Deci ab=12
Vă mulțumim pentru vizita pe platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile prezentate v-au fost utile. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, nu ezitați să ne contactați. Așteptăm cu entuziasm să reveniți și vă invităm să ne adăugați la lista de favorite!