Răspuns :
Notam a,b si c numerele cautate.
a+b+c=36
Daca interpretam textul problemei ca dupa ce scadem 3 din primul nr facem impartirea celui de-al treilea si a celui de-al doilea numar la noua valoare a primului nr, atunci avem (aplicam Teorema impartirii cu rest):
c=3(a-3)+2
b=2(a-3)+1 si inlocuim b si c in functie de a in suma data:
a+2(a-3)+1+3(a-3)+2=36
6a-6-9+3=36
6a=48
a=8
b=2(8-3)+1=11
c=3(8-3)+2=17
Daca interpretam textul problemei ca dupa ce scadem 3 din primul nr facem impartirea celui de-al treilea, iar cel de-al doilea numar se imparte la primul nr nemodificat, atunci avem (aplicam Teorema impartirii cu rest):
c=3(a-3)+2
b=2a+1 si inlocuim b si c in functie de a in suma data:
a+2a+1+3(a-3)+2=36
6a-9+3=36
6a=42
a=7
b=2*7+1=15
c=3(7-3)+2=14
Depinde ce ai la raspunsuri....Eu inclin sa cred ca prima abordare este cea corecta.
a+b+c=36
Daca interpretam textul problemei ca dupa ce scadem 3 din primul nr facem impartirea celui de-al treilea si a celui de-al doilea numar la noua valoare a primului nr, atunci avem (aplicam Teorema impartirii cu rest):
c=3(a-3)+2
b=2(a-3)+1 si inlocuim b si c in functie de a in suma data:
a+2(a-3)+1+3(a-3)+2=36
6a-6-9+3=36
6a=48
a=8
b=2(8-3)+1=11
c=3(8-3)+2=17
Daca interpretam textul problemei ca dupa ce scadem 3 din primul nr facem impartirea celui de-al treilea, iar cel de-al doilea numar se imparte la primul nr nemodificat, atunci avem (aplicam Teorema impartirii cu rest):
c=3(a-3)+2
b=2a+1 si inlocuim b si c in functie de a in suma data:
a+2a+1+3(a-3)+2=36
6a-9+3=36
6a=42
a=7
b=2*7+1=15
c=3(7-3)+2=14
Depinde ce ai la raspunsuri....Eu inclin sa cred ca prima abordare este cea corecta.
Vă mulțumim pentru vizita pe platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile prezentate v-au fost utile. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, nu ezitați să ne contactați. Așteptăm cu entuziasm să reveniți și vă invităm să ne adăugați la lista de favorite!