Răspuns :
a)AM perpendicular pe (ABCD)
Dar AB PERPENDICULAR PE AD(PATRAT)
AB,AD INCLUS IN PLANUL ABCD
rezulta prin teorema celor trei perpendiculare ca d(M,AD))=AM=3 radical din 2
b)CB perpendicular pe AB,dar AM perpendicular si pe AM rezulta ca BC PERPENDICULAR PE PLANUL MAB rezulta ca d(c,(mab))=CD=6
c)Construim diagonala BD dar BD perpendicular pe AC(proprietatile patratului) dar AM perpendicular pe BD REZULTA CA D(D,(MAC))=BD=lradical din 2=6 radical din 2
2.Pai la primu se observa ca avem x patrat +x-1 care se repeda
Daca notam convenabil cu a rezulta ca (a) la a doua (la-m inlocuit cu a) +3a+2=a patrat+a+2a+2=a(a+1)+2(a+1)=(a+1)(a+2)=(x patrat+x-1+1)(x patrat+x+1)=x patrat+x(x patrat+x+1)
Dar AB PERPENDICULAR PE AD(PATRAT)
AB,AD INCLUS IN PLANUL ABCD
rezulta prin teorema celor trei perpendiculare ca d(M,AD))=AM=3 radical din 2
b)CB perpendicular pe AB,dar AM perpendicular si pe AM rezulta ca BC PERPENDICULAR PE PLANUL MAB rezulta ca d(c,(mab))=CD=6
c)Construim diagonala BD dar BD perpendicular pe AC(proprietatile patratului) dar AM perpendicular pe BD REZULTA CA D(D,(MAC))=BD=lradical din 2=6 radical din 2
2.Pai la primu se observa ca avem x patrat +x-1 care se repeda
Daca notam convenabil cu a rezulta ca (a) la a doua (la-m inlocuit cu a) +3a+2=a patrat+a+2a+2=a(a+1)+2(a+1)=(a+1)(a+2)=(x patrat+x-1+1)(x patrat+x+1)=x patrat+x(x patrat+x+1)
Vă mulțumim pentru vizita pe platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile prezentate v-au fost utile. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, nu ezitați să ne contactați. Așteptăm cu entuziasm să reveniți și vă invităm să ne adăugați la lista de favorite!