Răspuns :
A) [tex]X+2Y= \left[\begin{array}{ccc}1&2\\3&4\\\end{array}\right] [/tex]
[tex]X-2Y= \left[\begin{array}{ccc}1&3\\5&7&\\\end{array}\right] [/tex]
2Y, -2Y se reduc asa ca avem: [tex]2X= \left[\begin{array}{ccc}1&2&\\3&4\\\end{array}\right] + \left[\begin{array}{ccc}1&3\\5&7\\\end{array}\right] [/tex]
[tex]2X= \left[\begin{array}{ccc}2&5\\8&11\\\end{array}\right] [/tex]
[tex]X= \left[\begin{array}{ccc}1& \frac{5}{2} \\4& \frac{11}{2} \\\end{array}\right] [/tex]
Apoi inlocuim in prima sau a doua ecuatie pentru a-l afla pe Y, eu zic in prima:
[tex]2Y= \left[\begin{array}{ccc}1&2\\3&4\\\end{array}\right] - \left[\begin{array}{ccc}1& \frac{5}{2} \\4& \frac{11}{2} \\\end{array}\right] [/tex]
[tex] 2Y= \left[\begin{array}{ccc}0& \\ \frac{-1}{2} \\ -1&\frac{-3}{2} \\\end{array}\right] [/tex]
[tex]Y= \left[\begin{array}{ccc}0& -1\\ \frac{-1}{2} &-3\\\end{array}\right] [/tex]
[tex]X-2Y= \left[\begin{array}{ccc}1&3\\5&7&\\\end{array}\right] [/tex]
2Y, -2Y se reduc asa ca avem: [tex]2X= \left[\begin{array}{ccc}1&2&\\3&4\\\end{array}\right] + \left[\begin{array}{ccc}1&3\\5&7\\\end{array}\right] [/tex]
[tex]2X= \left[\begin{array}{ccc}2&5\\8&11\\\end{array}\right] [/tex]
[tex]X= \left[\begin{array}{ccc}1& \frac{5}{2} \\4& \frac{11}{2} \\\end{array}\right] [/tex]
Apoi inlocuim in prima sau a doua ecuatie pentru a-l afla pe Y, eu zic in prima:
[tex]2Y= \left[\begin{array}{ccc}1&2\\3&4\\\end{array}\right] - \left[\begin{array}{ccc}1& \frac{5}{2} \\4& \frac{11}{2} \\\end{array}\right] [/tex]
[tex] 2Y= \left[\begin{array}{ccc}0& \\ \frac{-1}{2} \\ -1&\frac{-3}{2} \\\end{array}\right] [/tex]
[tex]Y= \left[\begin{array}{ccc}0& -1\\ \frac{-1}{2} &-3\\\end{array}\right] [/tex]
Vă mulțumim pentru vizita pe platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile prezentate v-au fost utile. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, nu ezitați să ne contactați. Așteptăm cu entuziasm să reveniți și vă invităm să ne adăugați la lista de favorite!