👤

se considera E(x)=(2x+1)^2 -2(x-1)^2 +(1-x)(x+3) ;x=R. Aratati ca E(x) =(x+3)^2-7

Răspuns :

E(x)= (2x+1)²-2(x-1)²+(1-x)(x+3)= 4x²+4x+1-2x²+4x-2-x²-2x+3 ; grupam termenii asemenea si dupa efectuam calculele: 4x²-2x²-x²+4x+4x-2x+1-2+3= x²+6x+2
sau (x+3)²-7( daca desfiintam parantezele  obtinem x²+6x+2; ce am obtinut mai sus)
E(x) =(x+3)²-7
Vă mulțumim pentru vizita pe platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile prezentate v-au fost utile. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, nu ezitați să ne contactați. Așteptăm cu entuziasm să reveniți și vă invităm să ne adăugați la lista de favorite!


Viz Lesson: Alte intrebari