Răspuns :
rad din 81=3^2; rad din 27=3rad din 3
3^2-3rad din 3+3rad din 3=9-3radical din3+3radical din 3=9
2-rad3>=0. atunci /2-rad3/=2-rad3, avem:
2-rad3+1/2-rad3=(2*2)/2+(-2rad3)/2+1/2+(-2rad3)/2=4/2+(-2rad3)/2+1/2+(-2rad3)/2=
=(4-2rad3+1-2rad3)/2=(5-4rad3)/2=1/2(5-4rad3)=5/2-2rad3
Mg=rad(a*b)=rad[9*(5/2-2rad3)]
3^2-3rad din 3+3rad din 3=9-3radical din3+3radical din 3=9
2-rad3>=0. atunci /2-rad3/=2-rad3, avem:
2-rad3+1/2-rad3=(2*2)/2+(-2rad3)/2+1/2+(-2rad3)/2=4/2+(-2rad3)/2+1/2+(-2rad3)/2=
=(4-2rad3+1-2rad3)/2=(5-4rad3)/2=1/2(5-4rad3)=5/2-2rad3
Mg=rad(a*b)=rad[9*(5/2-2rad3)]
Vă mulțumim pentru vizita pe platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile prezentate v-au fost utile. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, nu ezitați să ne contactați. Așteptăm cu entuziasm să reveniți și vă invităm să ne adăugați la lista de favorite!