9) Indica care sunt personajele participante in actiune.
10) Mentioneaza un mod de expunere folosit in text
11) Mentioneaza doua trasaturi care sa justifice faptul ca textul apartine genului epic.
"Si tot asa ,dondaind foarte repede ,balbait si fara pic de cugetare,pana la "a scrie" intr-o limba corect",rar ajungea, sarmanul!Si dupa ce turba de cap hat bine,ma striga sa-l ascult,ca stie.Luam eu cartea din mana lui si-l intrebam:"Ce este gramatica, mai Trasne?"Iar el, inchizand ochii, raspundea iute si mormait, cum cer calicii la pod:
"-Ce este gramatica romana, este... ce este,este... si celelalte, dupa obiceiu, schimosind cuvintele si indrugandu-le fara nicio noima,de-ti venea sa-i plangi de mila!"
Ce este cu "..." nu inseamna ca eu am prescurtat, ci autorii.
9. Personajele participante: •Autorul (care este și personaj), și elevul 10.Moduri de expunere folosite în text: •dialogul și narațiunea 11. Trăsături ale genului epic: •Personajele care fac acțiunea (cele două), modul de expunere narațiunea
Vă mulțumim pentru vizita pe platforma noastră dedicată Limba română. Sperăm că informațiile prezentate v-au fost utile. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, nu ezitați să ne contactați. Așteptăm cu entuziasm să reveniți și vă invităm să ne adăugați la lista de favorite!