Răspuns :
a+b-c=68 ; b+c-a=98 și din cele 2 ecuații dacă le adunăm rezultă b=68+98=166, deoarece "-c" cu "c" se reduc și "a" cu "-a" la fel ..
b+c-a=98 ; a+c-b=82 adunăm ecuațiile și rezultă c=98+82=180, deoarece "b" cu "-b" se reduc și "-a" cu "a" la fel ..
a+c-b=82 ; a+b-c=68 adunăm ecuațiile și rezultă a=82+68=150, deoarece "c" cu "-c" se reduc și "-b" cu "b" la fel ..
a=150
b=166
c=180
b+c-a=98 ; a+c-b=82 adunăm ecuațiile și rezultă c=98+82=180, deoarece "b" cu "-b" se reduc și "-a" cu "a" la fel ..
a+c-b=82 ; a+b-c=68 adunăm ecuațiile și rezultă a=82+68=150, deoarece "c" cu "-c" se reduc și "-b" cu "b" la fel ..
a=150
b=166
c=180
a+b-c+b+c-a+a+c-b
=68+98+82
a+b+c=248.
68+c+c=248
2c=248-68. c=180:2
c=90
a+98+a=248.
2a=248-98. a=150:2
a=75
b+82+b=248
2b=248-82. b=166:2
b=83
proba :
75+83-90=158-90=68
83+90-75=173-75=98
75+90-83=165-83=82
=68+98+82
a+b+c=248.
68+c+c=248
2c=248-68. c=180:2
c=90
a+98+a=248.
2a=248-98. a=150:2
a=75
b+82+b=248
2b=248-82. b=166:2
b=83
proba :
75+83-90=158-90=68
83+90-75=173-75=98
75+90-83=165-83=82
Vă mulțumim pentru vizita pe platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile prezentate v-au fost utile. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, nu ezitați să ne contactați. Așteptăm cu entuziasm să reveniți și vă invităm să ne adăugați la lista de favorite!