sistem x+y+xy=7(1)
-3x-3y+xy=-9(2). amplificam prima ecuatie cu 3 si obtinem
sistem 3x+3y+3xy=21
-3x-3y+xy=-9. adunam cele 2 ecuatii ale sistemului si obtinem 4xy=12. =>xy=3. avem situatiile (x=1; y=3);( x=3,y=1) ;(x=-1; y=-3); (x=-3; y=-1)
Vă mulțumim pentru vizita pe platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile prezentate v-au fost utile. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, nu ezitați să ne contactați. Așteptăm cu entuziasm să reveniți și vă invităm să ne adăugați la lista de favorite!