Răspuns :
b)
7(x-2)=35
x-2=5
x=7
c)
8(x+3)=64
x+3=8
x=5
d)
5(2x-11)=35
2x-11=7
2x=18
x=9
7(x-2)=35
x-2=5
x=7
c)
8(x+3)=64
x+3=8
x=5
d)
5(2x-11)=35
2x-11=7
2x=18
x=9
B) 7 ( x - 2 ) + 9 = 44
7x - 14 + 9 = 44
7x = 44 + 14 - 9
7x = 49
x = 49 : 7
x = 7
C) 8 ( x + 3 ) + 7 = 71
8x + 24 + 7 = 71
8x = 71 - 24 - 7
8x = 40
x = 40 : 8
x = 5
D) 5 ( 2x - 11 ) + 17 = 52
10x - 55 + 17 = 52
10x = 52 + 55 - 17
10x = 90
x = 90 : 10
x = 9
E) 6 ( 3x + 4 ) + 15 = 201
18x + 24 + 15 = 201
18x = 201 - 24 - 15
18x = 162
x = 162 : 18
x = 9
F) 17 ( 2x + 3 ) - 25 = 366
34x + 51 - 25 = 366
34x = 366 - 51 + 25
34x = 340
x = 340 : 34
x = 10
G) 4 ( 5x - 12 ) - 34 = 118
20x - 48 - 34 = 118
20x = 118 + 48 + 34
20x = 200
x = 200 : 20
x = 10
H) 125 - 3 ( 2x - 1 ) = 98
125 - 6x + 3 = 98
-6x = 98 - 125 - 3
-6x = -30 | (-1)
6x = 30
x = 30 : 6
x = 5
I) 238 - 5 ( x - 1 ) = 193
238 - 5x + 5 = 193
-5x = 193 - 238 - 5
-5x = -50 | ( -1 )
5x = 50
x = 50 : 5
x = 10
7x - 14 + 9 = 44
7x = 44 + 14 - 9
7x = 49
x = 49 : 7
x = 7
C) 8 ( x + 3 ) + 7 = 71
8x + 24 + 7 = 71
8x = 71 - 24 - 7
8x = 40
x = 40 : 8
x = 5
D) 5 ( 2x - 11 ) + 17 = 52
10x - 55 + 17 = 52
10x = 52 + 55 - 17
10x = 90
x = 90 : 10
x = 9
E) 6 ( 3x + 4 ) + 15 = 201
18x + 24 + 15 = 201
18x = 201 - 24 - 15
18x = 162
x = 162 : 18
x = 9
F) 17 ( 2x + 3 ) - 25 = 366
34x + 51 - 25 = 366
34x = 366 - 51 + 25
34x = 340
x = 340 : 34
x = 10
G) 4 ( 5x - 12 ) - 34 = 118
20x - 48 - 34 = 118
20x = 118 + 48 + 34
20x = 200
x = 200 : 20
x = 10
H) 125 - 3 ( 2x - 1 ) = 98
125 - 6x + 3 = 98
-6x = 98 - 125 - 3
-6x = -30 | (-1)
6x = 30
x = 30 : 6
x = 5
I) 238 - 5 ( x - 1 ) = 193
238 - 5x + 5 = 193
-5x = 193 - 238 - 5
-5x = -50 | ( -1 )
5x = 50
x = 50 : 5
x = 10
Vă mulțumim pentru vizita pe platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile prezentate v-au fost utile. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, nu ezitați să ne contactați. Așteptăm cu entuziasm să reveniți și vă invităm să ne adăugați la lista de favorite!