👤

un articol despre inportanta examenului de bacalaureat in viata noastra

Răspuns :

Dupa cum probabil va spun parintii sau profesorii, examenul de bacalaureat este primul "test" al vietii; este un examen de maturitate. Acest examen va ajuta sa vedeti de ce sunteti in stare si de cum o sa va descurcati in anumite situatii din viata cotidiana. Bacalaureatul este important deoarece decide in cea mai mare masura daca porniti cu dreptul in ceea ce va propuneti pentru viitor. Este un punct critic pe care elevii trebuie sa se concentreze si sa-i acorde o importanta deosebita. Stiu ca pare putin exagerat, dar de acest examen chiar depinde cariera voastra. Bacul luat din prima va da in primul rand increderea de care aveti nevoie, este un buton de start al carierei. Sfatul meu pentru elevi este urmatorul: invatati din timp, evaluati-va cunostintele pentru a sti unde intampinati neclaritati iar apoi rezolvati-le. Din punctul meu de vede emotiile sunt invers proportionale cu informatiile acumulate de voi, cu cat cunostintele voastre sunt mai bogate cu atat emotiile sunt mai mici. In concluzie, nu lasati invatatul pe ultima suta de metrii, creierul este ca un maratonist: daca este bine antrenat reuseste cu usurinta sa termine cursa cu bine fara dificultati, in schimb daca este slab antrenat dificultatile il vor incetinii, in unele cazuri fortandu-l sa abandoneze cursa. Asa ca invatati din timp, si urmati exemplul unui sportiv bine antrenat care face fata cu usurinta situatiilor grele. Va urez succes !
ompetenţe privind producerea mesajelor
Utilizarea corectă şi adecvată a formelor exprimării orale în diverse situaţii de comunicare (respectarea normelor limbii literare; pronunţarea corectă; tehnici de comunicare specifice în conversaţie; tehnici de construire a monologului oral; adecvarea mijloacelor verbale, paraverbale şi nonverbale la situaţia dată) – pentru proba orală.
Construirea diverselor tipuri de discurs: descriere orală, povestire orală, rezumare, expunere, exprimarea unei opinii pe teme diverse, comentarii pe marginea unor texte literare şi nonliterare – pentru proba orală.
Utilizarea corectă şi adecvată a formelor exprimării scrise în redactarea unor texte diverse (registre stilistice diferite în funcţie de situaţia de comunicare; stilurile funcţionale; etc.