👤

C) 9+2 la puterea 2 x( 3 la put 2 : 9-1) : 2 la puterea 3 + 100 la puterea 0
D) 10 + 3 la puterea 3 x 2-5 x ( 2 la puterea 4 : 8-2 ) totul la 2 + 5x2 la puterea 2
E) 3 la puterea 2 + } 2 la puterea 3 : 2 - 2 la puterea 17 : (2 la put 2 ) totul la 8 }
F) (3 la puterea 3 ) totul la 4 : 9 la puterea 5 - ( 4 la puterea 3 x 2 la puterea 5 ) : 2 la puterea 10
g ) {( 2 la put 5 ) totul la a6 + 25 la put 4 - 13 la put 2 } :{ 8 la puterea 10 + 625 la puterea 2 - 169 }
i) 4 la puterea 3 : 2 la puterea 2 - 18 la put 0 x { 5 la puterea 10 : 5 la put 9 - 6 la put 2 x ( 7 la put 15 : 17 la put 13 - 7 la put 2 )}
DAU COROANAAA URGENTT AM NEVOIEEE


Răspuns :

C) 9+2^2 x( 3^2 : 9-1) : 2^3 + 100^0=
=9+2^2 x( 9 : 9-1) : 2^3 + 1=
=9+2^2 x( 1-1) : 2^3 + 1=
=9+2^2 x0 : 2^3 + 1=
=9+1=10

D) 10 + 3^3 x 2-5 x ( 2^4 : 8-2 )^2 + 5x2^2 =
=
10 + 3^3 x 2-5 x ( 2^4 : 2^3-2 )^2 + 5x2^2 =
=
10 + 3^3 x 2-5 x ( 2-2 )^2 + 5x2^2 =
=10 + 3^3 x 2-5 x 0 + 5x2^2 =
=10 + 0 + 20 =30

E)
3^2 + { 2^3 : 2 - 2^17 : (2^2 )^8 } =
=
3^2 + { 2^2 - 2^17 : (2^16) } =
=3^2 + ( 2^2 - 2^1) =
=
3^2 + ( 4 - 2) =
=9-2=7

 F) (3^3 )^4 : 9^5 - ( 4^3 x 2^5 ) : 2^10 =
=
3^12 : 3^10 - ( 2^6 x 2^5 ) : 2^10 =
=3^2 -  2^11 : 2^10 =
=
3^2 -  2^1 =
=9-2=7

 g ) {( 2^5 )^6 + 25^4 - 13^2 } :{ 8^10 + 625^2 - 169 }=
=
{( 2^30 + 5^8 - 13^2 } :{ 2^30 + 5^8 - 13^2 }=1

 i)
4^3 : 2^2 - 18^0 x { 5^10 : 5^9 - 6^2 x ( 7^15 : 17^13 - 7^2 )}=
=
2^6 : 2^2 - 1 x { 5^10 : 5^9 - 6^2 x ( 7^2 - 7^2 )}=
=2^4 -  ( 5 - 6^2 x 0)=
=2^4 -  ( 5 -0)=
=16-5=11