Răspuns :
Fie [tex]z=a+bi[/tex].
Atunci [tex]|z+1|=|a+1+bi|=\sqrt{(a+1)^2+b^2}[/tex].
Înlocuind, obținem
[tex]\sqrt{(a+1)^2+b^2}=a+2+i(b-1)[/tex].
Membrul stâng este număr real pozitiv, deci trebuie ca și membrul drept să fie real. Rezultă [tex]b=1[/tex].
Atunci [tex]\sqrt{(a+1)^2+1}=a+2[/tex]
Ridicăm ambii membri la pătrat:
[tex]a^2+2a+2=a^2+4a+4\Rightarrow -2a=2\Rightarrow a=-1[/tex]
Deci [tex]z=-1+i[/tex]
Atunci [tex]|z+1|=|a+1+bi|=\sqrt{(a+1)^2+b^2}[/tex].
Înlocuind, obținem
[tex]\sqrt{(a+1)^2+b^2}=a+2+i(b-1)[/tex].
Membrul stâng este număr real pozitiv, deci trebuie ca și membrul drept să fie real. Rezultă [tex]b=1[/tex].
Atunci [tex]\sqrt{(a+1)^2+1}=a+2[/tex]
Ridicăm ambii membri la pătrat:
[tex]a^2+2a+2=a^2+4a+4\Rightarrow -2a=2\Rightarrow a=-1[/tex]
Deci [tex]z=-1+i[/tex]
Vă mulțumim pentru vizita pe platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile prezentate v-au fost utile. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, nu ezitați să ne contactați. Așteptăm cu entuziasm să reveniți și vă invităm să ne adăugați la lista de favorite!