Răspuns :
√x-1= 7 .
atunci x-1=49 , pentru că numai √49=7 .
aşadar x-1=49 ,
x=49+1
x=50 .
atunci x-1=49 , pentru că numai √49=7 .
aşadar x-1=49 ,
x=49+1
x=50 .
Există două cazuri:
a)[tex] \sqrt{x-1} [/tex]= 7, și avem x-1=49, adică x= 50
și cazul
b)[tex] \sqrt{x} -1[/tex]=7, deci √x= 8... de unde e evident că x= 64.
Așadar avem două soluții, x ∈(50 și 64)
a)[tex] \sqrt{x-1} [/tex]= 7, și avem x-1=49, adică x= 50
și cazul
b)[tex] \sqrt{x} -1[/tex]=7, deci √x= 8... de unde e evident că x= 64.
Așadar avem două soluții, x ∈(50 și 64)
Vă mulțumim pentru vizita pe platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile prezentate v-au fost utile. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, nu ezitați să ne contactați. Așteptăm cu entuziasm să reveniți și vă invităm să ne adăugați la lista de favorite!