Răspuns :
3x + 4x - 2 - 5x = 0
reducem termenii asemenea
3x + 4x - 5x = 2x
2x - 2 = 0
termenul cu necunoscuta ramane in membrul stang iar celalalt il trecem in membrul drept cu semnul schimbat
2x = 2
x = 2 : 2
x = 1
reducem termenii asemenea
3x + 4x - 5x = 2x
2x - 2 = 0
termenul cu necunoscuta ramane in membrul stang iar celalalt il trecem in membrul drept cu semnul schimbat
2x = 2
x = 2 : 2
x = 1
3x+4x-2-5x=0
Pentru inceput termenii cunoscuti in trecem in dreapta si avem:
3x+4x-5x=2
Calculam termenii asemenea in partea stinga:
2x=2
Aflam x:
x=2:2
x=1
Scriem solutia: S={1}
Pentru inceput termenii cunoscuti in trecem in dreapta si avem:
3x+4x-5x=2
Calculam termenii asemenea in partea stinga:
2x=2
Aflam x:
x=2:2
x=1
Scriem solutia: S={1}
Vă mulțumim pentru vizita pe platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile prezentate v-au fost utile. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, nu ezitați să ne contactați. Așteptăm cu entuziasm să reveniți și vă invităm să ne adăugați la lista de favorite!