👤

(x-3)² - (x-8)² = (x√2 +1)²-2x²+10x

Răspuns :

x patrat -6x+9-x patrat+16x+16=2xpatrat+2xradical din 2+1-2xpatrat+10xrezulta
x patrat-6x-xpatrat+16x-2xpatrat+2xradical din 2+2xpatrat-10x=1+16-9 de aici se reduc termenii si iti da -2xradical din 2=8 rezulta x radical din 2 = 8:(-2) rezulta x =-4supra radical din 2 se rationalizeaza numitorul si vei avea x=-4 radical din 2 supra 2 rezulta x=-2radical din 2
Vă mulțumim pentru vizita pe platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile prezentate v-au fost utile. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, nu ezitați să ne contactați. Așteptăm cu entuziasm să reveniți și vă invităm să ne adăugați la lista de favorite!


Viz Lesson: Alte intrebari