Răspuns :
1+3+5+......+99-2-4-6-....-56=
Eu zic asa: calculam folosind suma lui gauss pentru numere consecutive impare:
1+3+5+7+....99= n*n=99*99
=9801
Apoi folosind suma lui gauss pentru numere pare:
2+4+6+....+56= n(n+1) = 56*57
=3192
Acum facem scaderea si obtinem:
9801-3192=6609
UNDE AM GRESIT??? Nu imi da ca rezultatul de la rezolvari...:((
Eu zic asa: calculam folosind suma lui gauss pentru numere consecutive impare:
1+3+5+7+....99= n*n=99*99
=9801
Apoi folosind suma lui gauss pentru numere pare:
2+4+6+....+56= n(n+1) = 56*57
=3192
Acum facem scaderea si obtinem:
9801-3192=6609
UNDE AM GRESIT??? Nu imi da ca rezultatul de la rezolvari...:((
E foarte simplu! de exemplu sa zicem ca ai adunarea: (n+(n+1)+(n+2+)...+(n+m)
= Formula este: [n·(n+1)]:2
= Formula este: [n·(n+1)]:2
Vă mulțumim pentru vizita pe platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile prezentate v-au fost utile. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, nu ezitați să ne contactați. Așteptăm cu entuziasm să reveniți și vă invităm să ne adăugați la lista de favorite!