Răspuns :
" Limba noastra e o comoara !" spune un proverb romanesc. Cuvintele limbii romane pastreaza in ele sunetul doinelor din varf de munte, povestile batranilor la sezatori, chiuitul flacailor la horele din sat. Fiecare slova are o poveste scrisa de stramosii nostri. Aceasta comoara nu trebuie irosita, nu trebuie uitata, chiar daca traim pe alte meleaguri. Este limba materna pe care am ascultat-o din frageda pruncie la sanul mamei. Nu se poate uita aceasta limba , pentru ca in ea este o intreaga istorie a neamului romanesc. Asa cum, daca ai o caseta cu bijuterii, nestemate valoroase pe care le-ai primit de la strabunici, si le privesti cu drag si nostalgie, le lustruiesti, umblii usor cu fiecare piatra, cu fiecare margica, tot asa trebuie sa te porti si cu limba romana, aceasta comoara de nepretuit. Fiecare cuvant este o margica. Trebuie rostita corect, pentru a-i fi auzite toate literele, trebuie scrisa corect, fara a o mutila, fara a-i provoca durere. Limba romana trebuie respectata ca pe o particica din noi , iar acest respect il aratam vorbind-o corect, fara sa-i stalcim cuvintele.Vorbind corect, ne putem rosti mai usor gandurile, iar in comunicarea noastra, cel ce ne asculta ne poate intelege. Limba romana trebuie sa fie mandria noastra.
In semn de respect fata de limba noastra , trebuie sa o pastram si sa o imbogatim, lucru care se realizeaza prin citit, invatatura cultura.
In semn de respect fata de limba noastra , trebuie sa o pastram si sa o imbogatim, lucru care se realizeaza prin citit, invatatura cultura.
Vă mulțumim pentru vizita pe platforma noastră dedicată Limba română. Sperăm că informațiile prezentate v-au fost utile. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, nu ezitați să ne contactați. Așteptăm cu entuziasm să reveniți și vă invităm să ne adăugați la lista de favorite!