Răspuns :
a.
x+y = 10
x-y = 2
__________
2x / = 12
x = 12/2
x = 6
6 + y = 10
y = 10-6
y = 4
b.
-2x+3y = 4
2x-5y = 2
__________
/ -2y = 6
y = -6/2
y = -3
-2x + 3 *(-3) = 4
-2x - 9 = 4
-2x = 4 + 9
-2x = 13
2x = -13
x = -13/2
c.
-x-3y = 7 / 2 adica se inmukltestet cu 2
2x+y =8
-2x -6y = 14
2x + y = 8
_________
/ -5y = 22
y = -22/5
-x +3 * 22/5 = 7
-5x + 66 = 35
-5x = 35-66
-5x = -31
x = 31/5
d.
2x+3y = 9 / 4 adica o inmultesti cu 4
5x-4y = 7 / 3, adica o inmultesti cu 3
8x+12y = 36
15x - 12y = 21
______________
23 x / = 57
x = 57/23
2*57/23 + 3y = 9
2*57 + 3y*23 = 9*23
3y*23 = 207 - 114
3y *23 = 93
y = 93/69
e.
7x - 8y = -45 /13 adica o inmultim cu 13
-15x + 13y = 26 / 8, adica o inmultim cu 8
91 x - 104 y = -585
-120 x + 104y = 208
___________________
-29 x / = -377
x = 377/29
x = 13
7*13 - 8y = -45
91 - 8y = -45
-8y = -45 - 91
-8y = -136
y = 136/8
y = 17
f.
√2 x + √3 y = √8 / -√3
√3 x + √5 y = √12 / √2
-√6 x + 3y =√24
√6 x + √10 y = √24
_____________________
/ 3√10y = 2√24
y = (2√24) / 3√10
y = (2√24 * √10) / 3*10
y = (8√15)/30
y = (4 √15) / 15
√2 x + (√3 * 4√15)/15 = √8
√2 x + (12√5)/15 = √8
15√2 x + 12√5 = √8
15√2 x = √8 - 12√5
x = (√8 - 12√5) /15√2
x = √2(√8 - 12√5) /30
x+y = 10
x-y = 2
__________
2x / = 12
x = 12/2
x = 6
6 + y = 10
y = 10-6
y = 4
b.
-2x+3y = 4
2x-5y = 2
__________
/ -2y = 6
y = -6/2
y = -3
-2x + 3 *(-3) = 4
-2x - 9 = 4
-2x = 4 + 9
-2x = 13
2x = -13
x = -13/2
c.
-x-3y = 7 / 2 adica se inmukltestet cu 2
2x+y =8
-2x -6y = 14
2x + y = 8
_________
/ -5y = 22
y = -22/5
-x +3 * 22/5 = 7
-5x + 66 = 35
-5x = 35-66
-5x = -31
x = 31/5
d.
2x+3y = 9 / 4 adica o inmultesti cu 4
5x-4y = 7 / 3, adica o inmultesti cu 3
8x+12y = 36
15x - 12y = 21
______________
23 x / = 57
x = 57/23
2*57/23 + 3y = 9
2*57 + 3y*23 = 9*23
3y*23 = 207 - 114
3y *23 = 93
y = 93/69
e.
7x - 8y = -45 /13 adica o inmultim cu 13
-15x + 13y = 26 / 8, adica o inmultim cu 8
91 x - 104 y = -585
-120 x + 104y = 208
___________________
-29 x / = -377
x = 377/29
x = 13
7*13 - 8y = -45
91 - 8y = -45
-8y = -45 - 91
-8y = -136
y = 136/8
y = 17
f.
√2 x + √3 y = √8 / -√3
√3 x + √5 y = √12 / √2
-√6 x + 3y =√24
√6 x + √10 y = √24
_____________________
/ 3√10y = 2√24
y = (2√24) / 3√10
y = (2√24 * √10) / 3*10
y = (8√15)/30
y = (4 √15) / 15
√2 x + (√3 * 4√15)/15 = √8
√2 x + (12√5)/15 = √8
15√2 x + 12√5 = √8
15√2 x = √8 - 12√5
x = (√8 - 12√5) /15√2
x = √2(√8 - 12√5) /30
Vă mulțumim pentru vizita pe platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile prezentate v-au fost utile. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, nu ezitați să ne contactați. Așteptăm cu entuziasm să reveniți și vă invităm să ne adăugați la lista de favorite!