Răspuns :
27. vom folosi triunghiurile congruente
Δ AMB AM= lat comuna
Δ AMD m(<BAM)=m(<DAM)
AB=AD
din cele 3 rezulta, conform criteriului LUL ca ΔAMB≡ΔAMD⇒(conform definitiei) BM=MD
28.a) folosim tot triunghirule congruente
ΔMBE BE= CF
ΔNCF MB= CN
<B=<C ( < ext triunghiului isoscel)
Din cele 3 rezulta conform criteriului LUL ⇒Δ MBE≡ΔNCF⇒(conf def) ME=FN
b) se aplica tot congruenta triunghiurilor in ΔAEM si Δ AFN
care au AE=AF
ME=FN
<A=<A
<M=<M
c) daca ai dem mai sus ca cele 2 triunghiuri sunt conngruente ⇒ ca si AM=AN
Δ AMB AM= lat comuna
Δ AMD m(<BAM)=m(<DAM)
AB=AD
din cele 3 rezulta, conform criteriului LUL ca ΔAMB≡ΔAMD⇒(conform definitiei) BM=MD
28.a) folosim tot triunghirule congruente
ΔMBE BE= CF
ΔNCF MB= CN
<B=<C ( < ext triunghiului isoscel)
Din cele 3 rezulta conform criteriului LUL ⇒Δ MBE≡ΔNCF⇒(conf def) ME=FN
b) se aplica tot congruenta triunghiurilor in ΔAEM si Δ AFN
care au AE=AF
ME=FN
<A=<A
<M=<M
c) daca ai dem mai sus ca cele 2 triunghiuri sunt conngruente ⇒ ca si AM=AN
Vă mulțumim pentru vizita pe platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile prezentate v-au fost utile. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, nu ezitați să ne contactați. Așteptăm cu entuziasm să reveniți și vă invităm să ne adăugați la lista de favorite!