Răspuns :
amplifici cu 3 la prima si iti da ca 9x+3y=-6
-5x-3y=2
le aduni si iti da ca 4x este egal cu -4 deci x=-1 deci y =1
Sper ca te-am ajutat.
-5x-3y=2
le aduni si iti da ca 4x este egal cu -4 deci x=-1 deci y =1
Sper ca te-am ajutat.
3x+y=-2 /3
-5x-3y=2
9x+3y=-6
-5x-3y=2
9x+3y-5x-3y=-6+2 (+3y si -3y se reduc )
4x=-4
x=-4:4
x=-1
3×(-1)+y=-2
-3+y=-2
y=-2-(-3)
y=1
-5x-3y=2
9x+3y=-6
-5x-3y=2
9x+3y-5x-3y=-6+2 (+3y si -3y se reduc )
4x=-4
x=-4:4
x=-1
3×(-1)+y=-2
-3+y=-2
y=-2-(-3)
y=1
Vă mulțumim pentru vizita pe platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile prezentate v-au fost utile. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, nu ezitați să ne contactați. Așteptăm cu entuziasm să reveniți și vă invităm să ne adăugați la lista de favorite!