Răspuns :
Aduci la acelasi numitor adica inmultesti prima fractie cu 2 si a doua cu 3 si o sa ai 2x-12-9+3x/6 =-1
Inmultesti pe diagonala si faci operatiile din fosta fractie si iti da 5x-21=-1 => x=3
[tex]x-\frac{6}{3}-3- \frac{x}{2} =-1 \\ x-2-3- \frac{x}{2}=-1 \\ x-5- \frac{x}{2}=-1 |*2\\ 2x-10-x=-2 \\ x=-2+10 \\ x=8 \\ \\
\frac{x-6}{3}- \frac{3-x}{2}=-1|*6 \\ \frac{6(x-6)}{3}- \frac{6(3-x)}{2}=-1*6 \\ 2(x-6) -3(3-x)=-6 \\ 2x-12-9+3x=-6 \\ 2x+3x=-6+12+9 \\ 5x=15=\ \textgreater \ x=15:5 \\ x=3[/tex]
Vei alege care exercitiu este corect scris.
Vei alege care exercitiu este corect scris.
Vă mulțumim pentru vizita pe platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile prezentate v-au fost utile. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, nu ezitați să ne contactați. Așteptăm cu entuziasm să reveniți și vă invităm să ne adăugați la lista de favorite!