Răspuns :
a(b + si - c) = a x b + si - a x c
( a+ b)la puterea 2 = a la 2 + 2ab+ b la puterea 2
(a-b) la puterea 2 =a la 2 - 2ab + b la 2
(a + b ) ( a-b) = a la 2 - b la 2
(a+b+c) la 2= ala 2 + b la 2 + c la 2 + 2ab+ 2bc+ 2ca
( a+b)(a la 2- ab+b) = a la 3 - b la 3
(a+b)la 3= a la3 + 3a la 2 b = 3ab la 2 + b la 3
( a-b) la 3= a la 3 - 3a la 2 b + 3ab la 2- b la 3
unde am scris la 3 la 2 , inseamna la puterea ! si nu iti trebuie exemplu daca stii formulele !
( a+ b)la puterea 2 = a la 2 + 2ab+ b la puterea 2
(a-b) la puterea 2 =a la 2 - 2ab + b la 2
(a + b ) ( a-b) = a la 2 - b la 2
(a+b+c) la 2= ala 2 + b la 2 + c la 2 + 2ab+ 2bc+ 2ca
( a+b)(a la 2- ab+b) = a la 3 - b la 3
(a+b)la 3= a la3 + 3a la 2 b = 3ab la 2 + b la 3
( a-b) la 3= a la 3 - 3a la 2 b + 3ab la 2- b la 3
unde am scris la 3 la 2 , inseamna la puterea ! si nu iti trebuie exemplu daca stii formulele !
(a+b) la patrat= a la patrat + 2ab + b la patrat Ex: (2+4) la patrat= 2 la patrat+ 2*2*4+ 4 la patrat = 4+16+16=36 :D
Vă mulțumim pentru vizita pe platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile prezentate v-au fost utile. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, nu ezitați să ne contactați. Așteptăm cu entuziasm să reveniți și vă invităm să ne adăugați la lista de favorite!