Răspuns :
da , daca z² +z +1 = 0 se inmulteste cu ( z -1 )
( z -1 ) · ( z² +z+1 ) =0
z³ -1 =0
z³ = 1
( z -1 ) · ( z² +z+1 ) =0
z³ -1 =0
z³ = 1
pai...hai sa aflam z-ul
delta= 1-4= -3 asta inseamna ca delta e mai mic decat zero si deci valorile posibile ale lui x sunt aceleasi
adica x1=x2
si avem x= -1/2
si oricat te-ai chinui nu poti face dintr-un numar negativ ridicat la a 3-a sa iti dea pozitiv, doar daca nu modifici problema sau aplici un artificiu, de exemplu daca inmultesti egalitatile cu un z-1, atunci z^3 va fi egal cu 1
delta= 1-4= -3 asta inseamna ca delta e mai mic decat zero si deci valorile posibile ale lui x sunt aceleasi
adica x1=x2
si avem x= -1/2
si oricat te-ai chinui nu poti face dintr-un numar negativ ridicat la a 3-a sa iti dea pozitiv, doar daca nu modifici problema sau aplici un artificiu, de exemplu daca inmultesti egalitatile cu un z-1, atunci z^3 va fi egal cu 1
Vă mulțumim pentru vizita pe platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile prezentate v-au fost utile. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, nu ezitați să ne contactați. Așteptăm cu entuziasm să reveniți și vă invităm să ne adăugați la lista de favorite!