Răspuns :
2) (x-2)²-(x²+1)= -1 => x²-4x+4 -x²-1=-1
4=4x=> x=1
3) A1= 95*4+=380+76x
A2=(80-4)*(95-x)=7220-76x
=> 380+76x=7220-76x
=> 152x=6840
x=45 m
4)
Notam cu M : DM_|_EC
CB=EA=DM=x
EC=AB=30
Aria ABCDE=450
AB*CB+DM*EC:2=450
30x+30x:2=30x+15x=45x =450 => x=10
5)[tex]2*( \frac{x-2}{3})+ \frac{1}{2} ( \frac{x-2}{3})=\frac{x-2}{3}+0,75[/tex]
[tex]2*( \frac{x-2}{3})+ \frac{1}{2} ( \frac{x-2}{3})-\frac{x-2}{3}= \frac{3}{4} [/tex]
[tex]( \frac{x-2}{3})(2+ \frac{1}{2}-1)= \frac{3}{4} [/tex]
[tex]\frac{x-2}{3}* \frac{3}{2}=\frac{x-2}{2}= \frac{3}{4} =\ \textgreater \ x-2= \frac{3}{2}[/tex]
[tex]x= \frac{3}{2}+2=\ \textgreater \ x= \frac{7}{2} =3,5[/tex]
[tex]0.5( \frac{2x- \sqrt{2} }{ \sqrt{3}} )- \frac{2}{3} ( \frac{ \sqrt{2}-2x }{ \sqrt{3}} )=( \frac{ \sqrt{3} }{ \sqrt{2}( \sqrt{2}x-1) })^{-1 } + \frac{1}{5} [/tex]
[tex]\frac{1}{2}( \frac{2x- \sqrt{2} }{ \sqrt{3}} )+ \frac{2}{3} ( \frac{ 2x- \sqrt{2} }{ \sqrt{3}} )=( \frac{ \sqrt{3} }{2x- \sqrt{2} })^{-1 } + \frac{1}{5} [/tex]
[tex]\frac{1}{2}( \frac{2x- \sqrt{2} }{ \sqrt{3}} )+ \frac{2}{3} ( \frac{ 2x- \sqrt{2} }{ \sqrt{3}} )- \frac{2x- \sqrt{2} }{ \sqrt{3}}= \frac{1}{5} [/tex]
[tex] ( \frac{2x- \sqrt{2} }{ \sqrt{3}} )*( \frac{1}{2} + \frac{2}{3} - 1 )= \frac{1}{5} [/tex]
[tex] ( \frac{2x- \sqrt{2} }{ \sqrt{3}} )* \frac{1}{6} = \frac{1}{5} =\ \textgreater \ \frac{2x- \sqrt{2} }{ \sqrt{3}} = \frac{6}{5} [/tex]
[tex]2x- \sqrt{2} = \frac{6\sqrt{3}}{5} =\ \textgreater \ 2x= \frac{6\sqrt{3}}{5} + \sqrt{2} =\frac{6\sqrt{3}+5\sqrt{2}}{5} [/tex]
[tex]x=\frac{6\sqrt{3}+5\sqrt{2}}{10} [/tex]
4=4x=> x=1
3) A1= 95*4+=380+76x
A2=(80-4)*(95-x)=7220-76x
=> 380+76x=7220-76x
=> 152x=6840
x=45 m
4)
Notam cu M : DM_|_EC
CB=EA=DM=x
EC=AB=30
Aria ABCDE=450
AB*CB+DM*EC:2=450
30x+30x:2=30x+15x=45x =450 => x=10
5)[tex]2*( \frac{x-2}{3})+ \frac{1}{2} ( \frac{x-2}{3})=\frac{x-2}{3}+0,75[/tex]
[tex]2*( \frac{x-2}{3})+ \frac{1}{2} ( \frac{x-2}{3})-\frac{x-2}{3}= \frac{3}{4} [/tex]
[tex]( \frac{x-2}{3})(2+ \frac{1}{2}-1)= \frac{3}{4} [/tex]
[tex]\frac{x-2}{3}* \frac{3}{2}=\frac{x-2}{2}= \frac{3}{4} =\ \textgreater \ x-2= \frac{3}{2}[/tex]
[tex]x= \frac{3}{2}+2=\ \textgreater \ x= \frac{7}{2} =3,5[/tex]
[tex]0.5( \frac{2x- \sqrt{2} }{ \sqrt{3}} )- \frac{2}{3} ( \frac{ \sqrt{2}-2x }{ \sqrt{3}} )=( \frac{ \sqrt{3} }{ \sqrt{2}( \sqrt{2}x-1) })^{-1 } + \frac{1}{5} [/tex]
[tex]\frac{1}{2}( \frac{2x- \sqrt{2} }{ \sqrt{3}} )+ \frac{2}{3} ( \frac{ 2x- \sqrt{2} }{ \sqrt{3}} )=( \frac{ \sqrt{3} }{2x- \sqrt{2} })^{-1 } + \frac{1}{5} [/tex]
[tex]\frac{1}{2}( \frac{2x- \sqrt{2} }{ \sqrt{3}} )+ \frac{2}{3} ( \frac{ 2x- \sqrt{2} }{ \sqrt{3}} )- \frac{2x- \sqrt{2} }{ \sqrt{3}}= \frac{1}{5} [/tex]
[tex] ( \frac{2x- \sqrt{2} }{ \sqrt{3}} )*( \frac{1}{2} + \frac{2}{3} - 1 )= \frac{1}{5} [/tex]
[tex] ( \frac{2x- \sqrt{2} }{ \sqrt{3}} )* \frac{1}{6} = \frac{1}{5} =\ \textgreater \ \frac{2x- \sqrt{2} }{ \sqrt{3}} = \frac{6}{5} [/tex]
[tex]2x- \sqrt{2} = \frac{6\sqrt{3}}{5} =\ \textgreater \ 2x= \frac{6\sqrt{3}}{5} + \sqrt{2} =\frac{6\sqrt{3}+5\sqrt{2}}{5} [/tex]
[tex]x=\frac{6\sqrt{3}+5\sqrt{2}}{10} [/tex]
Vă mulțumim pentru vizita pe platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile prezentate v-au fost utile. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, nu ezitați să ne contactați. Așteptăm cu entuziasm să reveniți și vă invităm să ne adăugați la lista de favorite!