Răspuns :
ar ramane la fel deoarece daca aduni si scazi la un numar acelasi termen sunt operatii fara rost.
20-10=10
20+5-5=20
10+5-5=10
20-10=10
20+5-5=20
10+5-5=10
a - b = 10
ex. a=11 si b=1
adica: 11 - 1 = 10 si facem ceea ce ni se cere ...
1) (11+5) - 1 = 10 + 5 (descazutul creste cu 5 si rezultatul creste cu 5)
2) 11 - (1+5) = 10 - 5 (scazatorul creste cu 5 , rezultatul se micsoreaza cu 5)
3) (11-5)- 1 = 10 - 5 (descazutul se misoreaza cu 5 , rezultatul se micsoreaza cu 5)
4) 11 -1-5 = 10 - 5 (scazatorul se micsoreaza cu 5 , rezultatul se micsoreaza cu 5)
Din exemplul dat rezulta concluzia !
ex. a=11 si b=1
adica: 11 - 1 = 10 si facem ceea ce ni se cere ...
1) (11+5) - 1 = 10 + 5 (descazutul creste cu 5 si rezultatul creste cu 5)
2) 11 - (1+5) = 10 - 5 (scazatorul creste cu 5 , rezultatul se micsoreaza cu 5)
3) (11-5)- 1 = 10 - 5 (descazutul se misoreaza cu 5 , rezultatul se micsoreaza cu 5)
4) 11 -1-5 = 10 - 5 (scazatorul se micsoreaza cu 5 , rezultatul se micsoreaza cu 5)
Din exemplul dat rezulta concluzia !
Vă mulțumim pentru vizita pe platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile prezentate v-au fost utile. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, nu ezitați să ne contactați. Așteptăm cu entuziasm să reveniți și vă invităm să ne adăugați la lista de favorite!