👤

Va rog ! Am nevoie de ajutor pentru portofoliul la biologie ! Trebuie sa scriu curiozitati despre Pasarile Picioroange , Scurmatoare , Acvatice , Porumbei , Cuci , Ciocanitori , Rapitoare de Zi , de Noapte , Paseriforme , Alergatoare . Macar daca stiti cateva particularitati la una dintre acestea tot e bine . Va multumesc :) Sau daca nu stiti curiozitati , puteti sa-mi spune-ti denumirea lor stiintifica , poate reusesc sa gasesc pe Internet .

Răspuns :

Picioroangele (în engleză wader, în franceză échassiers) sunt păsări care au picioare foarte înalte, potrivite pentru deplasarea prin ape puțin adânci și prin smârcuri. În corelație cu picioarele lor lungi, aceste păsări au și gâtul lung și ciocul lung, acomodate pentru căutarea hranei prin ape puțin adânci, de pe sol și dintr-o vegetație mai joasă decât statura lor. Degetele sunt alungite și de obicei lipsite de membrană interdigitală. Sunt strâns legate de terenurile mlăștinoase, cu solul umed sau acoperit cu apă nu prea adâncă și cu vegetație bogată, de unde își procură hrana. Cuiburile și le așază pe plantele din jurul bazinelor acvatice, dar unele își depun ouăle direct pe sol sau pe mici insule plutitoare.


Fazanul (Phasianus colchicus) sau „Fazanul de vânătoare” este o pasăre care a fost adusă în România de om deja din timpul romanilorMasculul are o coadă lungă bifurcată, iar penajul auriu cu pene pestrițe alb cu negru, sau galben cu cenușiu. Capul este albăstrui cu reflexe verzui. Femela are penajul de culori mai spălăcite de nuanțe galben cu cenușiu. În prezent se cunosc ca. 30 de rase, toate fiind păsări active ziua, trăind pe câmpuri cu terenuri cultivate, unde consumă de obicei o hrană de natură vegetală, iar noaptea se retrag în pădure dormind în arbori. Este o pasăre poligamă (un cocoș având 5 -6 găini), sedentară, care nu migrează iarna ci numai în căutare de hrană. Femela depune în cuib 8 - 15 ouă verzui sau brune pe care le clocește din aprilie până în iunie timp de 24 de zile pe un sol cu ierburi. Pentru a menține constant efectivul de păsări există în prezent crescătorii de fazani, puii eclozând în incubatoare.
Păsări acvatice este o denumire generică dată păsărilor care trăiesc în mediul acvatic. Ele nu trebuie să fie păsări înrudite și pot fi păsări înotătoare sau nu. Păsările înotătoare au o membrană interdigitală la picior.Din categoriile păsărilor acvatice fac partegâștele, rațele. pelicanii, cormoranii, vulturii pescariscufundaciicocorii, berzelepinguiniipescărușii, fregatele, albatroșii, rândunicile de mare etc. (sunt numite frecvent păsări de mare).
Corpul porumbelului are forma unei picături de apă,aerodinamică. Pe corp are pene, fulgi și puf . Penele au rădăcina înfiptă în piele. Fulgii sunt mai scurți, au axa mai flexibilă și acoperă tot corpul.Capul este mic, rotund, mobil și are în partea anterioară ciocul format din maxilare alungite, fără dinți și acoperite cu materie cărnoasă.Este o pasăre bună zburătoare. Zborul este înlesnit de oasele porumbelului, subțiri și pline cu aer, (ele se numesc oase pneumatice) cât și de musculatura foarte dezvoltată pentru o pasăre așa mică.Se hrănește cu semințe, pe care le apucă cu ciocul și le înghite și uneori cu produse din panificație (pâine) în așezările umane. În dieta lor poate să apară și mici pietricele, nisip, cărbune, viermișori și plante. Sunt vânați și constituie hrana pentru câini domestici, pisici, păsări de dimensiuni medii și mari (ciori, uliu), rozătoare, șobolani. Respiră prin plămâni, care sunt în legătură cu 9 saci aerieni de la care pornesc ramificații care ajung la oase.Trăiesc în perechi. Ei construiesc cuibul cu materie fecală și crenguțe, cuib în care femelele depun ouă. Acestea sunt clocite de amândoi, timp de 18 zile pe rând. Din ouă ies puii golași, neputincioși, cu ochii închiși, care nu pot zbura. Sunt hrăniți cu un lichid alb, secretat de gușa porumbiței, până când se pot hrăni singuri cu grăunțe.Există diferite rase de porumbei : Voiajor, Cavaler, Pava , Jucator ,Postas etc. Porumbeii domestici își au originea în porumbeii sălbatici.
Ciocanitoarea este o pasare arboricola, penajul este pestrit si pe cap are o pata rosie.Capul este rotunjit si are cioc puternic, drept si conic.
Picioarele sunt puternice si terminate cu 4 degete:-2 indreptate posterior si 2 indreptate anterior. Se termina cu gheare lungi, incovoiate si ascutite la varf cu care se agata de scoarta copacilor si se sprijina in coada pt a cauta hrana=> este pasare scurmatoare...
Ciocanitoare verde se mai numeste si Ghionoaie, este un vestitor al primaverii si depun ouale in cuibul altor pasari.
Rapitorele de noapte:au penaj moale, infoiat si nu fac zgomot cand zboara
Pasare alergatoare: Strutul: Este cea mai mare pasare la ora actuala. Nu poate zbura.
Aceste informatii sunt toate curiozitatile pe care le stiu la ce ai zis tu. Sper sa iti fie de folos! Bafta ! :*
Vă mulțumim pentru vizita pe platforma noastră dedicată Biologie. Sperăm că informațiile prezentate v-au fost utile. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, nu ezitați să ne contactați. Așteptăm cu entuziasm să reveniți și vă invităm să ne adăugați la lista de favorite!


Viz Lesson: Alte intrebari