Răspuns :
Balada este o specie a genului epic, infatisata sub forma unui poem narativ, cu elemente descriptive si lirice,in cadrul careia sunt relatate intamplari fantastice,eroice sau legendare, puse pe seama unor personaje mitice, având caracter oral,traditional,anonim si colectiv.
Eu consider ca, opera "Constantin Brancoveanu" se incadreaza intr-un text ilustartiv pentru specia amintita, deoarece respecta toate caracteristicile consacrate acesteia, atat de forma, cat si de continut.
In primul rand, din perspectiva naratiunii, actiunea se cristalizeaza sub forma unei descrierei amanuntite facute la adresa personajului principal, gratir faptelor intamplate ce il pun in prim-plan.Curajul,istetimea,vitejia sunt reliefate de autor, care isi manifesta admiratia intr-o nota hiperbolica(...dai exemple aici...)
In al doilea rand,din perspectiva formei , fragmentului ii este atribuit un fundal muzical, realizat prin intermediul elementelor prozodice specifice(rima, masura,ritm) si a repetitiilor, demostrandu-se totodata apartenenta la folclorul popular.
In concluzie, textul supus dezbaterii este o balada populara, intrucat contine toate insusirile specifice acesteia,ce au fost mentionate si demonstrate msuai sus.
[..scz daca mai am greseli gramaticale dar e de la taste :) ..]
Vă mulțumim pentru vizita pe platforma noastră dedicată Limba română. Sperăm că informațiile prezentate v-au fost utile. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, nu ezitați să ne contactați. Așteptăm cu entuziasm să reveniți și vă invităm să ne adăugați la lista de favorite!