Răspuns :
2 ( x - 3 ) ² = 21 -17x
2x² - 12x + 18 + 17x - 21 =0
2x² + 5x -3 =0
Δ = 5² -4 ·2· ( -3 ) = 25 + 24 =49
x₁ = ( -5 -7 ) /4 = -12 /4 = -3
x₂= ( -5 + 7 ) /4 = 2 /4 = 1/2
2x² - 12x + 18 + 17x - 21 =0
2x² + 5x -3 =0
Δ = 5² -4 ·2· ( -3 ) = 25 + 24 =49
x₁ = ( -5 -7 ) /4 = -12 /4 = -3
x₂= ( -5 + 7 ) /4 = 2 /4 = 1/2
[tex]x^2-6x+9=\dfrac{21-17x}{2}[/tex]
Aducem la același numitor, trecem toți termenii în stânga și obținem:
[tex]2x^2+5x-3=0[/tex], pentru care Δ=49
[tex]x_{1,2}=\dfrac{-5\pm7}{4}\Rightarrow x_1=\dfrac12;\ x_2=-3[/tex]
Aducem la același numitor, trecem toți termenii în stânga și obținem:
[tex]2x^2+5x-3=0[/tex], pentru care Δ=49
[tex]x_{1,2}=\dfrac{-5\pm7}{4}\Rightarrow x_1=\dfrac12;\ x_2=-3[/tex]
Vă mulțumim pentru vizita pe platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile prezentate v-au fost utile. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, nu ezitați să ne contactați. Așteptăm cu entuziasm să reveniți și vă invităm să ne adăugați la lista de favorite!