Răspuns :
a supra 11=b supra 3=k
⇒a=11k
⇒b=3k
7x11k-2x3k supra 3x11k⁺5x3k=77k-6k supra 33k⁺15k=71k supra 48k
se simplifica k cu k si ramane 71 supra 48
⇒a=11k
⇒b=3k
7x11k-2x3k supra 3x11k⁺5x3k=77k-6k supra 33k⁺15k=71k supra 48k
se simplifica k cu k si ramane 71 supra 48
a/11=b/3
(7a-2b)/(3a+5b)=?
3a=3b => a=11b/3
inlocuim
(7 ×11b/3-2b)/16b=(77b-6b)/3×1/16b=71/48
(7a-2b)/(3a+5b)=?
3a=3b => a=11b/3
inlocuim
(7 ×11b/3-2b)/16b=(77b-6b)/3×1/16b=71/48
Vă mulțumim pentru vizita pe platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile prezentate v-au fost utile. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, nu ezitați să ne contactați. Așteptăm cu entuziasm să reveniți și vă invităm să ne adăugați la lista de favorite!