Răspuns :
Bună!
(✿◡‿◡)
a) Cum a avut loc procesul de romanizare a spațiului geto-dac în condițiile migrațiilor?
În anul 106, în Dacia începe procesul de romanizare. În anul 275, după ce are loc retragerea aureliană, la nord de Dunăre va rămâne o civilizație daco-romană puternic romanizată, numeroasă și sedentară. Iar din acest moment vor începe migrațiile pe teritoriul fostei provincii Dacia. Goții, hunii, gepizii, slavii, avarii, toți aceștia vor fi romanizați de către populația așezată deja în acest teritoriu, anume de strămoșii noștri.
b) Cum s-a format poporul român?
Poporul român s-a format prin romanizarea geto-dacilor la care se adaugă și contribuția popoarelor migratoare.
Când s-a format poporul român?
Între anii 106 - 271 se formează poporul daco-roman iar între 271 - sec. VIII, acest popor îi romanizează și pe dacii liberi și pe migratori.
Unde s-a format poporul român?
Poporul român s-a format atât la nord, cât și la sud de Dunăre, pe teritoriul locuit de strămoșii noștri, spațiul carpato-danubiano-pontic.
Vă mulțumim pentru vizita pe platforma noastră dedicată Istorie. Sperăm că informațiile prezentate v-au fost utile. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, nu ezitați să ne contactați. Așteptăm cu entuziasm să reveniți și vă invităm să ne adăugați la lista de favorite!