Răspuns :
Pregătiți un vas mediu, bine spălat și degresat. Albușurile (aduse la temperatura camerei) se bat ușor cu furculița, ca pentru omletă. Se adaugă zeama de lămâie și zahărul pudră treptat. (care trebuie să fie pe cât de fin posibil, cerneți-l printr-o sită dacă este nevoie). Apoi, cu un mixer, amestecați timp de un minut la treaptă mică. Urcați treptat viteza mixerului până la cea mai mare, pe care o mențineți timp de 5 minute. La finalul celor 5 minute veți obține o pastă sidefată, albă, groasă și, în primul rând, omogenă. Acesta este momentul în care, dacă vreți să îi schimbați culoarea, turnați – de exemplu – 2-3 lingurițe de suc de cireșe, în funcție de intensitatea nuanței finale dorite. Mai amestecați încet cu o linguriță timp de 1-2 minute până se uniformizează nuanța (notă: cu cât mai mult timp va sta, nuanța glazurii se va închide/intensifica). Dacă vi se pare că rezultatul e prea tare, adăugați câteva picături de apă. Dacă e prea moale,adăugați zahăr.
Dacă stă expusă la aer, glazura regală se usucă foarte repede (de aceea nici nu curge în afara conturului trasat de dvs. atunci când ornați). Astfel, după ce ajungeți la consistența și culoarea pe care le doriți, puneți glazura rapid într-un vas de plastic care se închide cât mai etanș. Apoi înveliți vasul cu folie alimentară.
Gata!
Puteți folosi glazura regală de îndată ce ați terminat-o de făcut sau puteți să o păstrați la frigider, până la 1-2 săptămâni. Orice ar fi, dacă nu o folosiți, să nu stea expusă la aer pentru că se va întări.
Cu cât stă mai mult, cu atât va avea tendința de separare în apă și zahăr. Nu este nicio problemă: ăși revine dacă o mai bateți încă o dată înainte de a o folosi.........Numerale: un, o, 1-unu, 2-doi, 3-trei, 5-cinci
Vă mulțumim pentru vizita pe platforma noastră dedicată Limba română. Sperăm că informațiile prezentate v-au fost utile. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, nu ezitați să ne contactați. Așteptăm cu entuziasm să reveniți și vă invităm să ne adăugați la lista de favorite!